Žito i M SAN dokapitalizirali PPK Valpovo sa 100 milijuna kuna

Bez autora
Apr 12 2010

Postupak dokapitalizacije PPK Valpova dovršen je nakon što su ulagači M SAN Ulaganja d.o.o. i Žito Osijek d.d. u tvrtku uložili ukupno 100 milijuna kuna. Dokapitalizacija je bila i obveza prema ugovoru potpisanom s Vladom RH o privatizaciji velikog poljoprivrednog kombinata koji zapošljava 330 djelatnika i nositelj je gospodarskog razvoja valpovačkog kraja. Do sada uložena sredstva utrošila su se za osiguranje obrtnih sredstava potrebna za poslovanje tijekom 2009. godine te za plaćanje većine postojećih obveza društva, čime se osiguralo normalan nastavak poslovanja PPK Valpova. Planirane investicije u ovoj godini od nekoliko milijuna eura usmjerit će se za modernizaciju mehanizacije i proširenje stočarskih tovnih kapaciteta te nabavku potrebne opreme u pojedinim pogonima.

Žito i M SAN dokapitalizirali PPK Valpovo sa 100 milijuna kunaPostupak dokapitalizacije PPK Valpova dovršen je nakon što su ulagači M SAN Ulaganja d.o.o. i Žito Osijek d.d. u tvrtku uložili ukupno 100 milijuna kuna - priopćeno je iz M SAN-a.

Dokapitalizacija je bila i obveza prema ugovoru potpisanom s Vladom RH o privatizaciji velikog poljoprivrednog kombinata koji zapošljava 330 djelatnika i nositelj je gospodarskog razvoja valpovačkog kraja.

Do sada uložena sredstva utrošila su se za osiguranje obrtnih sredstava potrebna za poslovanje tijekom 2009. godine te za plaćanje većine postojećih obveza društva, čime se osiguralo normalan nastavak poslovanja PPK Valpova. Planirane investicije u ovoj godini od nekoliko milijuna eura usmjerit će se za modernizaciju mehanizacije i proširenje stočarskih tovnih kapaciteta te nabavku potrebne opreme u pojedinim pogonima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik